GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Brand på världens största matmarknad

Frankrike • Publicerad 25 september 2022
Ett 30-tal brandbilar ryckte ut till den omfattande branden i södra Paris.
Ett 30-tal brandbilar ryckte ut till den omfattande branden i södra Paris.Foto: Christophe Archambault/AFP/TT

En brand bröt på söndagen ut på en enorm grossistmarknad i Paris. Kraftig svart rök kunde ses stiga över den franska huvudstaden.

Rungis International Market förser Paris med omnejd med livsmedel och är, enligt egen utsago, världens största marknad i sitt slag.

Räddningstjänsten – som ryckte ut med omkring 100 brandmän och 30 brandbilar – uppmanade människor i stadens södra förorter att undvika området.

Ingen person har rapporterats skadad i branden, som på söndagseftermiddagen uppgavs vara under kontroll.

Brandorsaken kommer att utredas.

Över 12 000 personer arbetar på marknaden som består av hallar och lagerlokaler fyllda med frukt, grönsaker, fisk- och skaldjur, mejerivaror, kött och även blommor från hela Frankrike och världen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.