GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boende evakuerade efter våldsam brand – en man gripen för mordbrand

En brand har utbrutit i ett bostadshus i Karlskrona. En person har fått föras till sjukhus med brännskador. Branden riskerade att spridas till närliggande hus på Björkholmen. Först runt halv 11 var branden under kontroll enligt räddningstjänsten, men den går inte att släcka.
Det finns stor risk att branden sprids till närliggande byggnader.
Det finns stor risk att branden sprids till närliggande byggnader.
Foto: Annelie Henrysson

Räddningstjänst och två ambulanser larmades till en adress på Björkholmen strax innan klockan 04 på tisdagen.

– Det var en fullt utvecklad brand på nedervåningen i ett och ett halvplans hus när vi kom fram, med stor spridningsrisk. Hela kvarteret består av trähus, säger Christer Lindau, vid räddningstjänsten i Karlskrona.

Hela Björkholmen är täckt i en dimma av rök på grund av branden.
Hela Björkholmen är täckt i en dimma av rök på grund av branden.
Foto: Maria Gisselquist

Tre personer har fått föras till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska ha en person ha fått brännskador, men omfattningen är okänd. Den brännskadade mannen har förts till en specialintensiv på Linköpings universitetssjukhus. De andra två ska vara lindrigt skadade.

– Vi har polis på plats som hjälpt till att evakuera byggnaden, det ska vara något slags bed & breakfast. Ingen är kvar i huset utan alla är ute, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Karlskrona.

Branden fortsatte att härja i huset under tisdagsförmiddagen och uppgavs vara under kontroll först runt halv 11. På räddningstjänsten var man framför allt orolig för att den skulle spridas till närliggande hus.

– Vi har begränsat branden till den byggnad där det började brinna. Det går inte att släcka utan vi har grävmaskin som river av taket, säger Christer Lindau.

18 bilder

Det är ännu okänt vad som startat branden, men en man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand.

Personal från fyra brandstationer arbetade på platsen och räddningstjänsten räknar med att två stationer kommer vara kvar hela dagen. Byggnaden bedöms som totalskadad och hela Björkholmen var under morgonen täckt i en dimma av rök.

– Vi blir glada om skalet är kvar, säger Christer Lindau.

Artikeln uppdateras

5 bilder

Läs mer