Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bottenrekord för MP – "Frustrerande"

Politik • Publicerad 9 april 2022
Miljöpartiet med språkrören Per Bolund och Märta Stenevi i spetsen har motvind i opinionen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Miljöpartiet får i mars bara 2,9 procent av väljarstödet i Svensk väljaropinion, en sammanvägd mätning som Kantar Sifo gör för Sveriges Radio Ekot. Det är partiets sämsta notering hittills i mätningen.

– Det är frustrerande. Vi ska vända, vi ska uppåt. Vi står ju väldigt starka och stadiga i våra värderingar, säger partisekreterare Katrin Wissing till radion.

Annons

Socialdemokraterna däremot går bättre och får 32,6 procent, den högsta siffran i mätningen sedan 2014. Moderaterna ökar också och lägger sig på 21,5.

Vänsterpartiet tappar från 9,7 i februari till 8,4 i marsmätningen. Sverigedemokraterna minskar från 19,4 till 18,7.

I övrigt är förändringarna små, men Liberalerna med 2,3 procent ligger likt Miljöpartiet fortsatt under riksdagsspärren.

Sammanvägningen omfattar mätningar från Novus, Kantar Sifo och Ipsos, med totalt 11 144 intervjuer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons