Nyheter

Bil i brand på E22 – ”Övertänd”

Åryd Artikeln publicerades

En personbil fattade eld på E22 öster om Åryd på natten till söndagen.

Larmet om branden kom klockan 01.09. Räddningstjänst och polis skickades till platsen.

– En förbipasserande bilist upptäckte branden och larmade. Vid första styrkans framkomst var bilen övertänd, säger Joakim Åberg, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge.

Bilen stod på en parkeringsficka längs E22 och ska ha stått där tidigare under dagen, enligt polisen. Räddningstjänsten släckte branden och vägen spärrades av under en stund i riktning mot Karlskrona.

– Inga människor befann sig vid bilen, säger Åberg.

Trafikverket meddelade att det var begränsad framkomlighet på platsen och satte prognosen för när arbetet skulle vara klart till klockan 02.45.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.