Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bidens bud: 70 procent ska vaccineras globalt

USA • Publicerad 14 september 2021
USA:s president Joe Biden.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

70 procent av världens befolkning bör vara vaccinerad – inom ett år.

Det väntas bli ett av USA:s president Joe Bidens huvudbudskap när han i nästa vecka talar i FN:s högkvarter i New York, rapporterar tidningen The New York Times.

Annons

Biden kommer personligen att delta vid högnivåmötet som hålls i samband med FN:s generalförsamlings öppnande, skriver bland annat T he Hil l.

Enligt The New York Times, som tagit del av dokument som Vita huset förbereder, planerar Biden ett parallellt digitalt toppmöte på tema covid-19 för världsledare, organisationer och näringslivschefer. Vid toppmötet väntas ledarna enas om mål för att få slut på coronaviruspandemin.

Ett av dem är en global 70-procentig vaccinationstäckning, något Vita huset beskriver som "ambitiöst men i linje med existerande mål".

På hemmaplan har Biden ännu inte nått dit. Enbart 54 procent av hans landsmän är fullt vaccinerade, enligt smittskyddsmyndigheten CDC.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons