Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Biden, Obama och Trump i delstatskamp

USA:s president Joe Biden, liksom föregångarna på posten, Donald Trump och Barack Obama, samlades i Pennsylvania på lördagen för att locka väljare inför mellanårsvalet på tisdag. Delstaten är extremt jämn – och kan avgöra maktbalansen i senaten.
USA • Publicerad 6 november 2022
Donald Trump höll tal i Latrobe i Pennsylvania.
Donald Trump höll tal i Latrobe i Pennsylvania.Foto: Jacqueline Larma/AP/TT

Trump stödjer tv-doktorn Mehmet Oz, som försöker att ta en plats i senaten och guvernörskandidaten Doug Mastriano, och dök upp på flygplatsen i Latrobe. Han undvek att prata om sin egna eventuella presidentkandidatur, utan nöjde sig med en antydning, när han uppmanade sina anhängare att rösta på kandidaterna.

– Amerikaner förtjänar en kongress – och en president – som kommer att skydda nationens gränser, sade Trump enligt Politico.

Annons

Obama och Biden kampanjade för senatskandidaten John Fetterman och guvernörsaspiranten Josh Shapiro vid Temple University i Philadelphia.

– Pennsylvania – ni har valet mellan politiker som verkar vara beredda att säga vad som helst och göra vad som helst för att komma till makten, och folk som ser och bryr sig om er och delar era värderingar, sade Obama.

Pennsylvania är en av de delstater där det är extremt jämnt, och som kan avgöra maktbalansen i senaten. I dag är det 50/50 med vicepresidenten som utslagsröst.

Det är också en av få platser där Demokraterna har en hyfsad chans att knipa en stol som i dag hålls av en republikan, då Pat Toomey går i pension. Vissa opinionsundersökningar har pekat ut Fetterman i ledning, men minst lika många pekar på att Oz har ett knappt övertag.

När det gäller guvernörsposten ser Shapiro ut att ha störst stöd.

En tredje expresident, Bill Clinton, kampanjade i New York.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons