Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Beslutet: Västerås flygplats lägger ner

Trafik • Publicerad 4 september 2020
Västerås flygplats lägger ner. Arkivbild.
Västerås flygplats lägger ner. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Beslutet fattades klockan 03.42 på fredagsmorgonen av kommunfullmäktige efter en maratonlång överläggning. Västerås flygplats läggs ner, skriver VLT.

Redan tidigare i år presenterades avsikten från de styrande partierna S, L MP med stöd av V.

Annons

Dock berättar de att nedläggningen inte kommer att ske förrän västeråsarna har fått säga sitt i en folkomröstning. Men det är inte säkert att utfallet kommer spela roll.

– Vi respekterar att det blir en folkomröstning, och vi ska inte lägga ner flygplatsen förrän resultatet är klart. Men vi vet ännu inte hur många som kommer att delta, sådant spelar roll, även om jag tycker att man ska respektera folkviljan, säger kommunalrådet Anders Teljebäck (S) till tidningen.

Oppositionspartierna vill ha kvar flygplatsen, bland annat för näringslivets skull. Medan styret menar att kostnaden är för stor och att det ekonomiska underskottet hållit i under flera år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons