Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Beredskapsarbetet inom sjukvården ska stärkas

På grund av det försämrade säkerhetsläget får Socialstyrelsen i uppdrag att snabbt stärka stödet till hälso- och sjukvården.
Politik • Publicerad 12 april 2022
Beredskapsarbetet inom hälso- och sjukvård ska snabbt stärkas. Arkivbild.
Beredskapsarbetet inom hälso- och sjukvård ska snabbt stärkas. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen har uppdragit åt Socialstyrelsen att snabbt ytterligare stärka det beredskapsarbete som består av stöd till hälso- och sjukvården.

Det handlar bland annat om att stödja regionerna med kunskapshöjande stabs- och scenarieövningar inom hälso- och sjukvården utifrån civilförsvarets uppgifter.

Annons

Vidare ska samverkansformer och rapporteringsvägar inom vård och omsorg utvecklas, liksom beredskapen att förmedla lägesbilder för sjukvården som kan behövas med anledning av det försämrade säkerhetsläget.

Socialstyrelsen ska därutöver stärka beredskapen inom hälso- och sjukvården på kort och lång sikt med andra nödvändiga åtgärder. Myndigheten ska också stärka samverkan med regionerna, länsstyrelserna och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Uppdraget ska redovisas senast den 16 januari 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons