Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Barn rekommenderas vaccin i Storbritannien

Storbritannien • Publicerad 13 september 2021
Barn mellan 12–15 ska få Pfizers vaccin mot covid-19 i Storbritannien. Arkivbild.
Barn mellan 12–15 ska få Pfizers vaccin mot covid-19 i Storbritannien. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Storbritanniens motsvarighet till Folkhälsomyndigheten rekommenderar de fyra landsdelarnas regeringarna att godkänna att alla 12–15-åringar kan ta en första dos vaccin mot covid-19.

En brittisk expertkommitté anser att fördelarna är att smittspridningen i skolorna minskar och att det därmed blir färre barn som missar delar av undervisningen på grund av sjukdom, skriver Reuters. Det handlar om tre miljoner barn som kan få en dos av Pfizers vaccin. Planen är att bara ge en dos och sedan utvärdera om en andra dos är nödvändig, rapporterar AFP.

Annons

Storbritannien har varit ett av de länder som drabbats hårdast av spridningen av coronaviruset, med cirka 134 000 döda. Trots att vaccinationsgraden är hög i landet har deltavarianten samt det faktum att skolorna nu börjat igen efter sommarlovet gjort att smittspridningen tagit fart igen.

Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 har godkänts i USA och EU för barn från 12 år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons