Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Barn omhändertagna efter coronainlåsning

Brott • Publicerad 1 september 2020
Tre barn har i flera månader hållits inlåsta sina föräldrar på grund av deras rädsla för covid-19. Arkivbild.
Tre barn har i flera månader hållits inlåsta sina föräldrar på grund av deras rädsla för covid-19. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre barn i Jönköpings län har hållits inlåsta sedan i våras av sina föräldrar på grund av rädsla för covid-19. Barnen har nu omhändertagits efter dom i förvaltningsrätten, enligt P4 Jönköping.

– Det är en absolut krock mellan hur människor tänker i olika världsdelar och så kommer barn delvis i kläm i det här och en rädsla för en pandemi som vi väl alla ska vara rädda för på ett eller annat sätt, säger advokat Mikael Svegfors, företrädare för barnen, till radion.

Annons

Barnen har gjort skolarbete hemifrån sedan i mars och har enligt P4 Jönköping, som hänvisar till domen, inte fått vara med varandra och hållits isolerade på sina rum.

Föräldrarna, som enligt radion följt rapporteringen om pandemin främst ifrån sitt tidigare hemland och inte via läget i Sverige, nekar till att ha hållit barnen hemma med tvång. De kommer att överklaga domen om tvångsomhändertagande, enligt P4 Jönköping.

Rättad: I en tidigare version fick advokat Svegfors fel förnamn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons