Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bankernas marginaler på bolån ökar

Ekonomi • Publicerad 9 november 2021
Bankerna tjänar allt mer på sina bolån, visar beräkningar från Finansinspektionen (FI). Arkivbild.
Bankerna tjänar allt mer på sina bolån, visar beräkningar från Finansinspektionen (FI). Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bankernas marginaler på bolån ökade med 0,07 procentenheter under årets tredje kvartal, enligt beräkningar från Finansinspektionen (FI).

Vid utgången av tredje kvartalet låg den så kallade bruttomarginalen på 1,49 procentenheter, enligt FI. Det kan jämföras med 1,42 procentenheter vid utgången av årets andra kvartal.

Annons

Enligt FI handlar det om att finansieringskostnaderna för bankerna har minskat samtidigt som bolåneräntorna har ökat något.

Bruttomarginalen räknas fram genom att jämföra den genomsnittliga ränta som bankernas kunder faktiskt har betalat för nytecknade bolån under en viss tidsperiod med den genomsnittliga finansieringskostnaden under samma period.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons