1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Både M och S tappade väljare till Sjukvårdspartiet

Sjukvårdspartiet tog troligen väljare från både Socialdemokraterna och Moderaterna i landstingsvalet.
Moderata oppositionsrådet Alexander Wendt anklagar S för att inte ha drivit någon tydlig kampanj och att det spelat uppstickaren Sjukvårdspartiet i händerna.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010

Alexander Wendt tycker inte att man misslyckats med att fånga upp människors oro i västra Blekinge, tvärtom har Moderaterna ägnat mycket tid åt jobba fram sin valstrategi inför landstingsvalet.

– Vi har hållit på lite i det tysta i ett helt år och jobbat på som fan, rent ut sagt, i kulisserna. Vi tyckte att det fanns fog för att prova en entreprenad när det gäller sjukhuset i Karlshamn och pratade med nära 100 anställda om våra idéer. Vi hade en helhetslösning som kunde vara bra för alla parter men det räckte inte.

Han är övertygad om att både det egna partiet och Socialdemokraterna förlorat väljare till Sjukvårdspartiet även om det nya partiet nu trots allt inte ser ut att klara gränsen på tre procent.

Tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet har Socialdemokraterna 24 av de 47 mandaten i landstingsfullmäktige. S-landstingsrådet Kalle Sandström hävdar att man har en stabil majoritet även om S för första gången nu ligger under 40 procent:

– Vi gör inget bra val som helhet, socialdemokratin, det drabbar ju oss också i landstinget. Men vi har fått väljarnas förtroende. Vi måste naturligtvis analysera situationen och vi ska väl inte tappa fler väljare.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.