Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Avtal om hjälp till Tigray klart

Etiopien • Publicerad 12 november 2022
Birhanu Jula, representant för regeringssidan, och Tadesse Werede från TPLF håller i det gemensamma avtal som ska garantera hjälp till befolkningen i Tigray.Foto: Brian Inganga/AP/TT

Etiopiens regering och Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) har kommit överens om att tillåta humanitär hjälp till alla som behöver det i Tigray, och att hjälpen ska kunna komma utan ytterligare fördröjning.

Parterna har även enats om att bilda en gemensam kommission som ska implementera tidigare beslut om att avväpna TPLF. Medlare från Afrikanska unionen (AU) säger att de "applåderar båda sidor för dessa betydande steg".

Annons

Tigray har varit i stort sett helt otillgängligt under det krig som har rasat i två års tid mellan tigreanska rebellstyrkor och centralregeringen. Hundratusentals människor beräknas ha dödats.

I måndags inleddes fredssamtal mellan parterna i Kenya, som har förlängts bortom torsdagen då de skulle ha avslutats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons