1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Avskaffat RUT drabbar företag i Sölvesborg

Klart besked: Inget RUT-avdrag om Mona Sahlin och Tomas Östros får bilda regering efter valet.
Nyheter • Publicerad 10 september 2010

Visserligen har RUT-avdraget skapat över 10000 jobb. Svarta jobb har blivit vita och de som fått jobb tack vare RUT-avdraget har fått försäkringsskydd, a-kassa och semester.

Det är bara att konstatera, att för Socialdemokraterna och deras stödpartier får "ideologi kosta". Ett avskaffande av RUT kommer även att drabba några av våra företag i Sölvesborgs kommun, som expanderat och nyanställt sedan RUT-avdraget infördes.

Hur blir det då med ROT-avdraget? Här kommer olika signaler från de rödgröna, men än så länge inget löfte om att permanenta åtgärden. I Blekinge har ROT skapat över 100 nya vita jobb. För oss skattebetalare har det blivit en god affär. Beräkningar visar att för varje satsad krona kommer mellan 1.50 och 2 kr tillbaka. Det handlar om vinst i alla led. För kunden, den som utför arbetet och för alla skattebetalare.

Hur ställer sig de ledande socialdemokraterna i Sölvesborg, inte minst Per-Olof Larsen som förutom mycket annat är ordförande i Byggnads, till RUT och ROT och de arbetstillfällen som reformerna gett?

Ordföranden i byggnads, Hans Tilly är enligt uppgifter i media positiv till både RUT och ROT. Vilken stol sitter du på, P-O Larsen? Är det Mona Sahlins eller den som Hans Tilly sitter på? Bra om du bekänner färg innan valet 19 september.

Jeppe Johnsson (M)

Gruppledare Sölvesborg

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.