Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Australiska flyg stoppades – tredje dagen i rad

Australien • Publicerad 20 januari 2023
Ett Qantasplan lyfter från Sydneys flygplats. Arkivbild.
Ett Qantasplan lyfter från Sydneys flygplats. Arkivbild.Foto: Mark Baker/AP/TT

Ett inrikesflyg från Melbourne till Sydney i Australien fick vända för att åter landa i Melbourne på fredagsmorgonen, rapporterar lokala medier.

Efter bara 20 minuters resa informerades passagerarna om att man på grund av tekniska problem med planet som en säkerhetsåtgärd skulle landa igen, säger en passagerare till 7News.

Annons

Det är tredje gången på lika många dagar som liknande händelser utspelar sig i Australien. Samtliga plan har tillhört flygbolaget Qantas.

I onsdags skickade ett plan på väg från Auckland i Nya Zeeland nödsignal när det närmade sig Sydney. Med en timmas flygtid kvar till Sydney meddelade piloten att en av planets motorer inte fungerade som den skulle och tappade kraft.

En stor räddningsinsats förbereddes på Sydneys flygplats men planet kunde utan problem landa.

På torsdagsmorgonen var det ytterligare ett Qantasflyg, den här gången på väg till Fiji, som vände tillbaka till Sydney efter tekniska problem.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons