Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtta års fängelse för nätpedofil

Brott • Publicerad 14 juli 2021
37 barn har utsatts via internet av mannen som döms till åtta års fängelse av Karlstad tingsrätt för flera grova sexualbrott. Arkivbild.
37 barn har utsatts via internet av mannen som döms till åtta års fängelse av Karlstad tingsrätt för flera grova sexualbrott. Arkivbild.Foto: Kallestad, Gorm

Tingsrätten i Karlstad dömer en 29-årig man från orten till åtta års fängelse för en lång rad grova sexualbrott mot barn, skriver Värmlands Folkblad.

Utredningen har pågått sedan 2019 och omfattar brott som grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott och olaga hot. Totalt rör det sig om omkring 90 olika händelser.

Annons

Samtliga övergrepp har skett över nätet och 37 barn runtom i Sverige har utsatts. Mannen har hotat flickor och tvingat dem att utsätta sig själva för olika handlingar.

29-åringen döms på 149 åtalspunkter men frias också från flera. Han nekar till brott och har skyllt på en vän han kallar "Kevin".

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökningen och konstaterats inte lida av en psykisk störning och kan avtjäna sitt fängelsestraff.

Han ska även betala skadestånd till offren på totalt 1 229 400 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons