Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalas för mord i Mölndal förra sommaren

Brott • Publicerad 8 juni 2023
Den misstänkte mannen häktades i juli förra året – nu ställs han inför rätta. Arkivbild.
Den misstänkte mannen häktades i juli förra året – nu ställs han inför rätta. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i 40-årsåldern åtalas nu misstänkt för mord i Mölndal förra sommaren.

Den misstänkte, som i juli förra året var på besök i Göteborgsområdet, ska enligt åtalet av en slump ha träffat på en tio år äldre man i en trappa i en galleria. De båda tros där ha börjat prata och därefter bytt nummer med varandra.

Annons

Dagen därpå hittades den äldre mannen död i ett grönområde i Mölndal, med remmar runt halsen. I anslutning till kroppen fanns också flera föremål utplacerade.

– Vi är övertygade om att de träffades av ren slump där i trappan och vi tror att de där och då bestämde att träffas igen senare, säger Hanna Karlsson, utredare vid grova brottsektionen i Storgöteborg.

– Utredningen har visat att de sedan hade telefonkontakt under kvällen och att den misstänkte befann sig i anslutning till mordplatsen under den tidsram som brottet har begåtts.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons