Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtalad för Ölandsolycka ska psykundersökas

Brott • Publicerad 18 november 2021
Två personer omkom när en familj på cykel blev påkörd i Färjestaden på Öland den 22 juli 2020. Arkivbild.
Två personer omkom när en familj på cykel blev påkörd i Färjestaden på Öland den 22 juli 2020. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Den 57-årige man som körde på en cyklande familj på Öland sommaren 2020 ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, har Kalmar tingsrätt beslutat.

Domstolen anser efter rättegången att bevisningen mot honom är övertygande. En kvinna i 45-årsåldern och hennes ena son omkom i olyckan.

Annons

I efterhand har det visat sig att mannen drabbats av ett sjukdomstillstånd i samband med bilkörningen vid en campingplats i Färjestaden den 22 juli 2020. Åklagaren har hävdat att mannen haft vetskap om att han kan drabbas av yrselattacker och minnesluckor, men inte talat om detta för läkare. Därmed var mannen enligt åklagaren grovt oaktsam när han ändå satte sig bakom ratten.

Mannen är åtalad för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan och grovt vållande till kroppsskada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons