Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lurade sin styvdotter till sex med ögonbindel

En 62-årig man i Danmark döms till fängelse för att ha lurat sin 15-åriga styvdotter till sexuella handlingar.
Flickan gick med på en träff med förbundna ögon.
Danmark • Publicerad 3 juni 2022
En 62-årig man i Danmark åtalas för att ha lurat sin 15-åriga dåvarande styvdotter att ha sex med honom. Arkivbild.
En 62-årig man i Danmark åtalas för att ha lurat sin 15-åriga dåvarande styvdotter att ha sex med honom. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Mannen och flickan hade kontakt över sms i flera månaders tid och en stor del av kommunikationen var av sexuell karaktär. Flickan trodde dock att hon skrev till en yngre kille och inte till sin dåvarande styvfar.

I slutänden kom de enligt åtalet överens om att träffas, under förutsättning att flickan vid mötet satt förberedd iklädd en särskild klädsel och en mask som täckte hela ansiktet förutom hennes mun. Således visste hon inte vem det var hon hade sex med. Det upptäckte hon efteråt.

Annons

– Hon har aldrig samtyckt till att det skulle vara hennes styvfar, sade åklagare Anne Meulengracht i rättssalen, där hon poängterade att 62-åringen på ett väldigt överlagt vis lurat den då 15-åriga flickan till samlag.

Den tilltalade erkände kontakten som han hade med flickan, men nekade till att ha haft sex med henne. Hans försvarsadvokat anförde att 15-åringen hade samtyckt till såväl korrespondens som sexuell aktivitet.

Den sexuella myndighetsåldern i Danmark är 15, precis som i Sverige.

Domstolen finner det inte bevisat att det skedde ett regelrätt samlag, men mannen har erkänt vissa sexuella handlingar som i lagen kan likställas med det.

Han döms till ett och ett halvt års fängelse för att genom bedrägeri ha förmått någon att ha samlag med honom, för att vid tidigare tillfällen ha smygfilmat flickan, samt för motsvarande ärekränkning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons