Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åtal för grov våldtäkt på skönhetssalong

Två män åtalas misstänkta för att ha våldtagit och bundit en kvinna på en skönhetssalong i Göteborg. Brottsoffret är salongens ägare.
Brott • Publicerad 21 september 2021
Två män i 20-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt på hennes skönhetssalong. Arkivbild.
Två män i 20-årsåldern åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt på hennes skönhetssalong. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/ TT

Händelsen skedde i våras. Två män gick in på salongen och tvingade till sig bland annat kontanter, en mobiltelefon och en dator från kvinnan genom att sparka och slå henne, enligt åtalet.

Därefter övergick rånet till att kvinnan blev tvingad att utföra sexuella handlingar.

Annons

– Det är en grov våldtäkt, för det är ett kraftigt våld hon har utsatts för. Sedan är det två som våldtagit henne, säger kammaråklagare Andréas Pernmyr till Göteborgs-Posten.

Efter våldtäkten tvingades kvinnan in i ett rum, där männen band hennes händer och fötter. Hela förloppet tog mer än tre timmar.

När männen lämnat salongen, kunde kvinnan till sist ta sig loss och kalla på hjälp.

De två män som nu åtalas är i 20-årsåldern. De greps två månader efter våldtäkten.

Åtalet gäller även olaga frihetsberövande, rån och övergrepp i rättssak. Dna-träffar och en övervakningsfilm ingår i bevisningen. De åtalade nekar till brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons