Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Arm rusade – årets största Nasdaq-notering

Ekonomi • Publicerad 14 september 2023
Brittiska elektronikföretaget Arm introducerades på New York-börsen på torsdagen. Arkivbild.
Brittiska elektronikföretaget Arm introducerades på New York-börsen på torsdagen. Arkivbild.Foto: J David Ake/AP/TT

Det brittiska elektronikföretaget Arm Holdings rusade nästan 25 procent efter det att aktien introducerats för handel på den amerikanska Nasdaqbörsen på torsdagen.

Priset på aktien hade vid stängning stigit från 51 till 63,6 dollar.

Annons

Den japanska ägaren Softbank Group drog in 4,87 miljarder dollar på vad som blev den största noteringen hittills på tekniktunga Nasdaqbörsen i New York i år.

Arm, som tillverkar mikroprocessorer, värderas till omkring 54,5 miljarder dollar baserat på introduktionskursen, enligt nyhetsbyrån Bloombergs beräkningar.

Intresset har varit stort, trots att marknaden för börsintroduktioner fått en kalldusch i oron kring räntehöjningar och geopolitisk osäkerhet. Antalet bud per aktie var inför noteringen mer än tio gånger och prissättningen bäddar för kurslyft när handeln kommer igång.

Bolagets teknik används bland annat i mobiler som till exempel Apples Iphone.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons