Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Årets finaste holkar har utsetts

En bastutunna, en bikupa och en kopia av Muminhuset är några av verken som nu står inflyttningsklara för vårens nykläckta fåglar.
Miljö • Publicerad 5 april 2022
Badhytterna är byggd av Malva Liljedahl och Olivia Larsson i klass 5 på Köpingebroskolan i Ystad.
Badhytterna är byggd av Malva Liljedahl och Olivia Larsson i klass 5 på Köpingebroskolan i Ystad.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Bastuholken är byggd av klass 8F på Västra skolan i Falun.
Bastuholken är byggd av klass 8F på Västra skolan i Falun.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Skogens holk är byggd av klass 2C på Mössebergsskolan i Falköping.
Skogens holk är byggd av klass 2C på Mössebergsskolan i Falköping.Foto: Jonas Ekströmer/TT
"Bee like a bird" kallas bidraget från klass 5B i Kvinnebyskolan i Linköping.
"Bee like a bird" kallas bidraget från klass 5B i Kvinnebyskolan i Linköping.Foto: Jonas Ekströmer/TT

För att bidra till att minska fåglarnas bostadsbrist och engagera barn och unga i naturfrågor arrangerar Naturskyddsföreningen varje år SM i fågelholk. I år inkom 500 bidrag gjorda av elever över hela Sverige, från förskolan till gymnasiet.

Juryn, där bland andra Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl och programledaren Mark Levengood ingick, utsåg 15 finalister och sedan har allmänheten röstat fram vinnarna.

Annons

I kategorin förskoleklass–årskurs 3 vann klass 2C på Mössebergsskolan i Falköping med sitt bidrag ”Skogens holk”. De fick 49 procent av rösterna i sin kategori.

I årskurs 4–6 vann klass 5B på Kvinnebyskolan i Linköping för bidraget ”Bee like a bird”. De fick 44 procent av rösterna i sin kategori.

I årskurs 7–gymnasiet vann klass 8F på Västra skolan i Falun för bidraget ”Bastuholken”. De fick 53 procent av rösterna i sin kategori.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons