Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Apple presenterar Iphone 13 med bättre kamera

Ekonomi • Publicerad 14 september 2021
Apples nya Iphone visades upp på en webbsänd presskonferens.
Apples nya Iphone visades upp på en webbsänd presskonferens.Foto: Jae C Hong/AP/TT

Amerikanska teknikföretaget Apple har lanserat sin senaste version av telefonen Iphone, som går att förbeställa från och med fredag.

På en webbsänd presentation visade Apple upp nya Iphone 13 som är utrustad med en snabbare processor och ljuskänsligare kamera än föregångaren Iphone 12.

Annons

Iphone 13 har även en ljusstarkare skärm än tidigare modeller, och skärmen anpassar uppdateringsfrekvensen efter behov för att spara batteri när användaren inte har behov av en hög frekvens, till exempel vid läsning av text. Batteriet har dessutom större kapacitet, och den dyraste versionen har dubbelt så stor lagringskapacitet som Iphone 12.

Apple presenterade därtill en uppdatering av läsplattan Ipad med bättre kamera, en fortsättning på den smarta klockan Apple Watch och den senaste versionen av operativsystemet Ios 15 som släpps den 20 september.

Apples aktie sjönk omkring en procent efter presentationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons