Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Knivhuggen anställd opererad – läget stabilt

Läget är stabilt för en anställd på ett boende i Göteborg som blivit knivhuggen i buken.
Brott • Publicerad 13 september 2021
En man som jobbar på ett boende med särskild service för personer med funktionshinder blev knivhuggen i buken. Arkivbild.
En man som jobbar på ett boende med särskild service för personer med funktionshinder blev knivhuggen i buken. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var på söndagskvällen, på ett boende med särskild service för personer med funktionshinder, som en dispyt uppstod mellan en anställd och en boende, som båda är män i 35-årsåldern.

På måndagsmorgonen fick SOS in ett larm om att den anställde attackerats och knivhuggits med en kökskniv som den boende utdelat ett hugg med.

Annons

– Sedan slängde den boende kniven på golvet och rusade in i sitt rum, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

Den anställde fördes till sjukhus, där skadorna först beskrevs som livshotande. På eftermiddagen kom nya besked från sjukhuset: Mannen har opererats och läget är stabilt.

Den misstänkte gärningsmannen greps på plats och kniven har tagits i beslag.

Enligt Thomas Fuxborg finns vittnen till händelsen som ska ha ägt rum i ett av boendets allmänna utrymmen. Under dagen har polisen genomfört en brottsplatsundersökning samt hållit förhör.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons