Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu inga gripna efter våldsamheterna i Lund

Slag, sparkar och brutalt våld – slagsmålen inträffade flera gånger mitt framför Lundabornas ögon.
Många hann både filma och fotografera våldet – och polisen strömmade till.
Trots det finns ännu inga gripna.
Brott • Publicerad 10 september 2021
Polis på plats vid järnvägsstationen i Lund i samband med bråk mellan flera personer vid en uteservering. Bråken fortsatte därefter på andra håll i staden. Arkivbild.
Polis på plats vid järnvägsstationen i Lund i samband med bråk mellan flera personer vid en uteservering. Bråken fortsatte därefter på andra håll i staden. Arkivbild.Foto: TT

– Vi har inga nya frihetsberövade och där är inget nytt men vi jobbar fortsatt och tittar på material vi fått in, både när det gäller bilder och filmer, säger Joakim Nyberg, kommunpolis och talesperson efter måndagens händelser, och tillägger:

– Och så klart fortsätter vi att hålla förhör med de som kan säga något.

Annons

Lund var en stad i chock efter att många invånare tvingats bevittna våldet på sina gator i början av veckan. Enligt polisen handlar det om ett bråk mellan två familjer, som blossade upp på tre olika platser i staden, först i stadsdelen Linero, sedan vid stationen och därefter på sjukhusområdet.

Totalt ska mellan 50 och 60 personer ha varit inblandade och åtta personer fick uppsöka sjukhus. Den 22-åring som först greps och senare anhölls efter det våldsamma bråket släpptes dock på fri fot. Några andra har ännu inte gripits.

– Det finns goda förutsättningar eftersom vi har mycket material, säger Nyberg.

TT: Men ni har ju mycket material – och det finns bilder och filmer på de som ställt till det i centrala Lund. Trots det har ni inte lyckats få in några?

– I nuläget har vi inte det – det arbetet är lite tidskrävande, som vi har sagt innan också. Vi jobbar så fort det går med en stor utredningsorganisation och vi gör så gott vi kan såklart.

Polisen efterlyser mer uppgifter från allmänheten.

– Har man något i den här tidsperioden som kan ha med detta att göra eller annan oväsentlig uppgift kan det vara viktigt för oss.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons