Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu en häktad för dödsskjutning i Söderhamn

Brott • Publicerad 8 april 2022
Sammanlagt sex personer har häktats för inblandning i mordet och mordförsöket i Söderhamn i slutet av februari. Arkivbild.
Sammanlagt sex personer har häktats för inblandning i mordet och mordförsöket i Söderhamn i slutet av februari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en man har häktats misstänkt för inblandning i dödsskjutningen i Söderhamn, rapporterar Hela Hälsingland. Totalt är nu sex personer frihetsberövade i ärendet.

Två män sköts i ett friluftsområde natten mellan den 28 februari och den 1 mars. Den ene av dem, en man i 25-årsåldern, dog av sina skador.

Annons

Mannen som nu häktas är misstänkt för försök till grovt vapenbrott. I övrigt är tre av de tidigare häktade personerna misstänkta för mord och mordförsök, medan två misstänks för medhjälp till mord.

Kammaråklagare Christer Sammens säger till Hela Hälsingland att han har "en bra bild" av vad som hänt men att åtal sannolikt dröjer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons