Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Anklagelser om sexuella övergrepp på boende

Brott • Publicerad 13 november 2022
Eskilstuna kommun har gjort en anmälan till Ivo enligt lex Sarah. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En anställd på ett LSS-boende i Eskilstuna anklagas för flera sexuella övergrepp. Nu har kommunen gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Eskilstuna-Kuriren.

En första brukare berättade i mars i år om att en manlig vikarie på boendet gjort närmanden. Chefen bedömde att det var svårt att veta vad som var sant och inget gjordes. Brukaren fortsatte be om stöd. Men i stället för att ta anklagelserna på allvar gick ledningen vidare med att fastanställa vikarien.

Annons

I augusti kom nya anklagelser från en annan brukare. Uppgifterna journalfördes men mannen fortsatte att arbeta med personen, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Först senare har mannen stängts av från jobbet.

"Även ifall båda brukarna skulle talat osanning måste verksamheten agera utifrån information de fått. Om verksamheten agerat skyndsamt vid första incidenten hade det kunnat förhindra att ytterligare en brukare utsatts för liknande händelser", står det i anmälan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons