Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Andersson blåser till strid om garantitillägg

Politik • Publicerad 2 april 2022
Statsminister Magdalena Andersson (S) talar på Socialdemokraternas distriktsårskongress på Lindholmen Conference Centre på lördagen.
Statsminister Magdalena Andersson (S) talar på Socialdemokraternas distriktsårskongress på Lindholmen Conference Centre på lördagen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Statsminister Magdalena Andersson (S) angriper högeroppositionen för att försöka stoppa regeringens förslag på ett garantitillägg för de med sämst pension.

– Det konstiga är att vi behöver kämpa för detta, för det är ingen självklarhet att förslaget blir verklighet, sade hon på Socialdemokraternas distriktskongress i Göteborg.

Annons

– Just nu mobiliserar högern mot det här förslaget.

Enligt Andersson skulle garantitillägget innebära högre pension för 43 000 personer bara i Göteborg. Tanken är att pengarna ska komma i augusti, men än har riksdagen inte fattat beslutet.

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch angrep i fredags S-regeringen för att använda garantitillägget för att behålla makten. Hon pekade på att även Pensionsmyndigheten kritiserat förslaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons