Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Amazon planerar nedskärningar

Ekonomi • Publicerad 11 november 2022
E-handelsjätten Amazon planerar nedskärningar. Arkivbild
E-handelsjätten Amazon planerar nedskärningar. ArkivbildFoto: Steven Senne AP/TT

Den amerikanska näthandelsbjässen Amazons koncernchef Andy Jassy har inlett en månadslång översyn av organisationen, för att skära ned kostnader och se över olönsam verksamhet, rapporterar The Wall Street Journal med hänvisning till källor.

AI-enheten Alexa, med över 10 000 anställda, är en av de verksamheter som ledningen har särskilt fokus på, enligt tidningens källor.

Annons

När nyheten spred sig torsdags kväll lyfte Amazon-aktien kraftigt och avslutade handelsdagen på Nasdaqbörsen på plus 12 procent – där en stor del av uppgången hängde samman med den börsyra som uppstod efter den oväntat låga inflationssiffran för oktober från USA.

Amazons nedskärningar kommer sedan bland annat det sociala nätverket Twitter halverat personalstyrkan och Meta Platforms – som äger Facebook och Instagram – varslat 11 000 om uppsägning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons