Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre döda i oförklarlig frontalkrock i Sunne

Tre personer omkom i en frontalkrock på E45 i Sunne kommun på söndagsmorgonen. Polisen har ingen förklaring till olyckan.
Olyckor • Publicerad 12 september 2021
Tre personer har omkommit i en frontalkrock i Sunne. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De döda är två kvinnor i 20- respektive 25-årsåldern som färdades i en bil. I den andra körde en man i 50-årsåldern. Alla är hemmahörande i Värmlands län, enligt polisen.

Olyckan skedde vid 7.30-tiden i höjd med Bjälverud mellan Sunne och Torsby. E45 saknar där såväl mitträcke som vägren.

Annons

– Enligt räddningstjänsten var det blött väglag, men det behöver ju inte betyda att det var halt. Sikten är, såvida det inte var dimma eller dis, 7–8 kilometer, det är en av Värmlands längsta raksträckor. Och den tiden på morgonen är det ljust också, säger presstalesperson Lars Hedelin i polisregion Bergslagen till TT.

Det finns inga uppgifter om att andra fordon var i närheten, och således inga vittnen till vilken bil som kom över på fel sida.

TT: Vad är olycksteorin?

– Vi har nog ingen riktig idé vem som är vållande här, utan det får man försöka utreda efter spår i vägen och sådant. Utifrån var bilarna står efter kollisionen går det inte avgöra exakt var det small, säger Lars Hedelin.

– Men krocken är fullständigt front mot front.

Under räddningsarbetet var E45 avstängd i båda riktningarna i flera timmar. Vid 14-tiden öppnades vägen igen.

Särskilt svåra olyckor som den här utreds av trafikenheten i region Bergslagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons