Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Allvarligt fel på nya bron i Göteborg

Samhälle • Publicerad 30 april 2021
Bygget av nya Hisingsbron i centrala Göteborg. Arkivbild.
Bygget av nya Hisingsbron i centrala Göteborg. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Öppnandet av Hisingsbron, den nya bron över Göta älv i Göteborg, kan få skjutas upp. Anledningen är ett allvarligt fel som upptäckts i konstruktionen, skriver Göteborgs-Posten.

Ett deformerad del i stommen till lyftspannet innebär att bron, som enligt planen ska öppna för trafik den 9 maj, eventuellt inte håller för att bära bilar och bussar.

Annons

– Det innebär att innan vi släpper på trafik nästa söndag måste vi veta om deformationerna har någon konsekvens på bron, säger Christer Niland, chef för avdelningen stora projekt på trafikkontoret, till GP.

Nu pågår därför febrilt arbete med att undersöka hur allvarligt problemet är och om det måste åtgärdas direkt eller kan vänta till senare.

– Anledningen till att det blir så kritiskt är att vi ligger så nära inpå den planerade tidsöppningen. Ett värstascenario innebär att vi kommer att behöva ändra tidpunkten för öppningen, säger Niland.

Om bron kan öppna som planerat eller inte kommer att beslutas på måndag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons