Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Allt fler länder stänger gränserna

Ett efter ett stänger världens länder gränserna eller inför reserestriktioner för att begränsa coronavirusets utbredning.
Coronavirus (TT-Reuters) • Publicerad 14 mars 2020
Folktomt på JFK-flygplatsen i amerikanska New York. USA stoppade nyligen inkommande flygtrafik från Europa.
Folktomt på JFK-flygplatsen i amerikanska New York. USA stoppade nyligen inkommande flygtrafik från Europa.Foto: Kathy Willens/AP/TT

Nya Zeeland förbjuder internationella kryssningsfartyg att lägga till och ålägger alla internationella besökare till landet att självisolera sig i 14 dagar.

– Vid sidan av Israel, och ett antal önationer i Stilla havet som i praktiken har stängt sina gränser, så betyder det här beslutet att Nya Zeeland kommer ha de mest långtgående och tuffa gränsrestriktionerna av något land i världen, säger premiärministern Jacinda Ardern.

Annons

Nya Zeeland har dock god konkurrens vad gäller vem som har de tuffaste åtgärderna. Allt fler länder stänger sina gränser eller inför reserestriktioner för att försöka värna sig mot smittspridningen.

USA stoppade från midnatt på fredagen de allra flesta flygningar från Europa, Colombia ska porta besökare från såväl Europa som Asien och Saudiarabien kommer med start på söndagen att förbjuda alla flygresor till och från landet i två veckors tid.

Även länder som Danmark, Norge, Ungern, Vietnam och Taiwan finns bland den växande skara som skärpt inresereglerna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons