Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Allt fler ärenden om övergrepp mot barn på nätet

Brott • Publicerad 12 september 2021
Polisen får in allt fler ärenden om övergrepp mot barn via internet. Arkivbild.
Polisen får in allt fler ärenden om övergrepp mot barn via internet. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad /NTB /TT

Polisen får in allt fler ärenden om övergrepp mot barn på internet, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Under perioden januari till september i år inkom 4 120 ärenden om internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Det innebär nära 1 000 fler anmälningar än motsvarande period förra året.

Annons

Ökningen är dramatisk, men den hade kunnat vara ännu större om fler resurser sattes in, säger Björn Sellström på polisens nationella operativa avdelning, NOA.

– Ju mer du jobbar, desto mer kommer du att hitta, och det är otroligt ledsamt. Det visar på hur stort problemet är, säger han till Ekot.

Lottie Hedenborg, gruppchef i polisregion Bergslagen, tycker att vuxna i barns omgivning också har ett ansvar att engagera sig i barnets internetvanor.

– Jag ser alla inkomna ärenden och alla utsatta barn. Det är en ökning hela tiden, vi får in ärenden varje dag, säger Lottie Hedenborg.

Rättelse: I en tidigare version fick Björn Sellström fel efternamn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons