Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Alla hjärtans dag-rådet: Ha sex med munskydd

Thailand • Publicerad 13 februari 2022
Undvik hångel och ha munskydd på om möjligt när ni har sex, är uppmaningen från thailändska hälsomyndigheter inför alla hjärtans dag. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Hälsomyndigheter i Thailand uppmanar par inför alla hjärtans dag att ha covidsäkert sex för att minska risken för att spridningen av sjukdomen ökar ännu mer. Det innefattar även att ha behålla munskyddet på under den intima akten.

– Covid är inte en sexuellt överförbar sjukdom men det är möjligt att få covid genom att andas nära varandra och utbyta saliv, säger Bunyarit Sukrat, chef vid myndigheten för reproduktiv hälsa.

Annons

Han rekommenderar alla att göra ett antigentest innan de ger sig ut på dejt för att förhindra att föra smittan vidare till sin partner. Turturduvorna rekommenderas också att undvika "sexpositioner ansikte mot ansikte och tungkyssar" samt att använda preventivmedel om man inte vill bli gravid.

– Om det är möjligt, så kan munskydd medan man har sex minska risken för covid, säger Bunyarit Sukrat.

Antalet covidfall i Thailand har ökat från runt 8 000 fall dagligen till nära det dubbla på två veckor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons