1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Alla var vinnare när första omgången av Loppisloppet avgjordes i lördags i Olofström.
26 löpare ställde upp och flera av dem valde att springa den drygt 1 200 långa sträckan två gånger.
.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2003

OLOFSTRÖM

Loppisloppet avgjordes samtidigt som BLT:s populära barnloppis. Några av loppisförsäljarna lämnade sina affärer under några minuter för att också ställa upp i loppet.

Bland andra Robin Enarsson från Asarum, som pustade ut i mål tillsammans med Philip Karlsson, Olofström, och Anton Rehn, också han från Asarum.

Under en halvtimmes tid såg speakern Gösta Rörstrand till att deltagarna kom i väg i olika omgångar. Av dem som startade i det första heatet i lördags var det Philip Karlsson, Olofström, som kom först i mål.

Tränar ingen löpning

- Det var bara lite jobbigt att springa, tyckte han, när han kommit i mål på precis samma ställe vid Nya Torget som deltagarna i Sylvesterloppet på nyårsafton brukar göra.

Annars tränar han ingen löpning, men han tänker ställa upp i Göteborgsvarvet, på samma sträcka, i år.

- Jag har provat olika sporter, just nu är det innebandy som gäller, men jag tänker börja med golf.

Lillasyster Wilma blev den som sprang sin sträcka sist under den halvtimme som deltagarna hade chansen. Ivrigt påhejad av storebror och pappa spurtade hon i mål.

Soligt leende

Annars vänder sig loppet till deltagare i årskurs 1 till 6. Men när Karl Truedsson, fyra år i sommar, ställde sig på startlinjen tillsammans med storebröderna Alexander och Marc, då visste Wilma att det var fritt fram också för henne.

En gladare löpare än Karl får man nog leta efter. Vid målet var han ett enda stort soligt leende.

- Att springa är bland det roligaste han vet, säger mamma Katarina. Han har redan varit med i Östersjöloppet och Knatteknatet. Han var så lycklig när han fick vara med här i dag.

Storebröderna Alexander och Marc håller på eller har prövat en mängd olika sporter. Friidrott, fotboll, innebandy och handboll.

Kompisarna Sofia Svensson och Frida Larsson tillhörde de löpare som sprang varvet två gånger. Dagen innan hade Sofia ställt upp i Växjöloppet och båda verkade vältränade. Ingen av dem var särskilt medtagna när de kom i mål.

Lottade priser

När alla sprungit klart var det dags för korv med bröd och prisutdelning. Det blev lottdragning på samtliga startnummer och alla som ställt upp fick pris. Prisutdelare var Susanne Lorentzon-Borg, tidigare svensk rekordhållare i höjdhopp. Kontaktar man UF Contact för att börja träna friidrott så är det troligtvis henne som man möter som ungdomstränare.

Gösta Rörstrand var nöjd med uppslutningen på totalt 26 deltagare.

- När vi startade Sylvesterloppet i början på 1970-talet hade vi 17 deltagare första gången. Som mest har 380 deltagare ställt upp. Jag tror att det här loppet har alla förutsättningar att bli en lika populär tradition.

carina.lodge@blt.se

0454-342 32

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.