Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Alex Jones får böta ytterligare miljarder

Alex Jones, som är programledare för webbsajten Infowars, och hans företag döms att betala 473 miljoner dollar ytterligare för att ha främjat falska konspirationsteorier om massakern i Sandy Hook-skolan, skriver nyhetsbyrån AP.
USA • Publicerad 10 november 2022
Alex Jones döms att betala ytterligare mångmiljonbelopp i skadestånd till de familjer som lidit av hans falska påståenden massakern i Sandy Hook-skolan. Arkivbild.Foto: Tyler Sizemore

De ytterligare miljonerna gör att han sammanlagt ska betala 1,44 miljarder dollar, det vill säga motsvarande mer än 14 miljarder kronor.

– Jo, det är klart att jag skrattar åt det, kommenterar Jones domen i sitt program på torsdagen.

Annons

– Det skulle vara som om du skickade mig en räkning på en miljard dollar med posten, säger han och konstaterar att han "har nästan ingenting".

Skadeståndet ska gå till de familjemedlemmar som lidit av hans felaktiga påståenden att massakern vid lågstadieskolan Sandy Hook aldrig ägt rum.

Domen är den andra mot Alex Jones. I augusti dömdes han även till att betala sammanlagt över 49 miljoner dollar till ett föräldrapar vars sexårige son dödades i massakern.

En tredje och sista rättegång över Jones påståenden om massakern vid Sandy Hook, förväntas inledas runt slutet av året i Texas.

Jones har erkänt att han hade haft fel gällande Sandy Hook. Men i rättssalen hävdade han att blivit utsatt för en kränkning av yttrandefriheten.

I december 2012 trängde sig en 20-årig man in i grundskolan Sandy Hook i Newtown, Connecticut, och sköt ihjäl 20 små barn och sex vuxna. Gärningsmannen mördade sedan även sin mor innan han begick självmord.

Skoldådet är ett av de dödligaste i USA:s historia.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons