Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Akuten i Lidköping läggs ner – trots protester

Vård • Publicerad tisdag 15:10
Akutmottagningen i Lidköping har hotats av nedläggning under en längre tid. Arkivbild.
Akutmottagningen i Lidköping har hotats av nedläggning under en längre tid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Akutmottagningen i Lidköping ska läggas ner, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen. Beslutet fattades av sjukhusledningen på Skaraborgs sjukhus under tisdagen och är en del i att möta tuffa sparkrav från regionen.

Akutens framtid i Lidköping har varit omdiskuterad länge. Förra veckan protesterade över 10 000 personer mot nedläggningsplanerna och oron för hur sjukvården kommer att påverkas är nu stor bland såväl personal som medborgare.

Annons

I Skövde, omkring fem mil västerut, invigdes nyligen en ny akutmottagning. Och det är dit skaraborgare i behov av akut vård kommer att få åka.

Som en del i sparkraven kommer ett antal mottagningar också att flytta mellan sjukhusen i Lidköping och Skövde. Sjukhusen i Mariestad och Falköping blir i sin tur av med flera mottagningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons