Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Åklagaren bekräftar: Två små barn mördade

Två av de tre personer som hittades skjutna i en bil utanför Skinnskatteberg i torsdags var barn, uppger åklagaren för TT. Barnen misstänks ha skjutits av en närstående kvinna.
– Det är ett extremt grovt brott. Jag har aldrig upplevt något liknande och då har jag jobbat som åklagare länge, säger Carl-Johan Norström, som leder förundersökningen.
Brott • Publicerad 15 juli 2023
Två barn och en kvinna hittades döda i en bil i torsdags. Arkivbild.
Två barn och en kvinna hittades döda i en bil i torsdags. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I torsdags hittades en bil vid en skogsväg utanför Skinnskatteberg i Västmanland. I bilen fanns två små barn och en kvinna, som samtliga var ihjälskjutna.

– Vi arbetar brett och intensivt med det här. Vår arbetshypotes är att kvinnan först skjuter de små barnen och sedan sig själv, och den hypotesen har i dag stärkts väsentligt, säger åklagaren Carl-Johan Norström.

Anmälda försvunna

Annons

Personerna hade på torsdagen anmälts försvunna från sin bostad, av en närstående. Polisen hittade senare bilen i ett skogsområde med hjälp av helikopter.

– Ett samtal kom in om att personerna saknades från hemmet, och polisen lyckades få koordinater från kvinnans mobil. De koordinaterna pejlades in och sedan gick man upp med en helikopter. Tre avlidna personer anträffades senare, två mycket små barn och en kvinna.

Polisen utreder nu två fall av mord samt ett fall av grovt vapenbrott.

– Som bevisläget ser ut nu är kvinnan misstänkt, och vår hypotes om att det inte finns någon annan gärningsperson är också stärkt. Men vi ska invänta tekniska undersökningar, säger Carl-Johan Norström.

"Oerhört tragiskt"

Morden misstänks ha skett i bilen, där polisen också hittat ett skjutvapen. Enligt Carl-Johan Norström hittades bilen samma dag som morden misstänkts ha genomförts.

– Det var en färsk gärning när vi kom dit, och utifrån de fynd vi hittade på platsen så hade brotten skett i nära anslutning, säger han.

– Det är oerhört tragiskt. Framför allt barnens ålder, de var väldigt unga. Men också sättet det förövats på.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons