Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Afghanistan stoppar mottagandet av tvångsutvisade

Samhälle • Publicerad 11 juli 2021
En afghansk journalist i Kabul filmar på lördagen platsen där en bomb briserat.
En afghansk journalist i Kabul filmar på lördagen platsen där en bomb briserat.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Afghanistans regering pausar mottagandet av tvångsutvisade från europeiska länder. Det uppger landets myndighet för flyktingar och återvändning i ett pressmeddelande.

Upptrappningen av våldet från talibanerna och spridningen av den tredje vågen av coronaviruset har orsakat ekonomisk och social oro i Afghanistan.

Annons

Anledningen är att säkerhetssituationen i Afghanistan har förvärrats. Våldet har intensifierats samtidigt som talibaner har tagit över större områden. Även smittspridningen av coronaviruset har ökat i landet, som befinner sig i en tredje smittvåg.

Beslutet påverkar inte den svenska polisens verkställighetsarbetet till Afghanistan. Detta eftersom alla återvändare redan måste testas för coronaviruset, vilket görs på en frivillig basis, uppger polisen för TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons