Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Advokat åtalad för lögninstruktion

Brott • Publicerad 5 april 2022
En advokat har åtalats för grovt skyddande av brottsling. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En advokat i Halland har åtalats för grovt skyddande av brottsling. Enligt åklagaren har han instruerat en klient om hur han skulle ljuga i rätten, har Hallandsposten rapporterat.

Agerandet kan ha bidragit till att advokatens klient senare friades, hävdar åklagaren, men själv har advokaten förnekat "all form av eventuell brottslighet".

Annons

Advokatens klient satt häktad i samband med en utredning av en skottlossning i ett bostadsområde i Halmstad 2019. Enligt åtalet ska advokaten ha förmedlat information mellan misstänkta i utredningen om ett falskt bevis som utplanterats för att vilseleda polisen.

Advokatens misstänkta inblandning upptäcktes genom att polisen fått tillgång till chattar från den krypterade tjänsten Encrochat, rapporterar SVT Nyheter Halland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons