Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rörd Löfven tackades med Abba och kryddig korv

Abbabiljetter, väldigt kryddig korv, böcker och en brännare för att göra en efterrätt hemma på kammaren.
Presentpåsen fylldes på när Stefan Löfven tackades av i riksdagen vid sin sista partiledardebatt.
Politik • Publicerad 15 september 2021
Socialdemokraternas partiledare tillika statsminister Stefan Löfven fick inte bara hårda repliker från Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) utan även en avgångspresent i form av biljetter till honom och frun Ulla till Abbas konserter i London nästa år.
Socialdemokraternas partiledare tillika statsminister Stefan Löfven fick inte bara hårda repliker från Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) utan även en avgångspresent i form av biljetter till honom och frun Ulla till Abbas konserter i London nästa år.Foto: Claudio Bresciani/TT
Den avgående S-ledaren och statsminister Stefan Löfven samlar ihop sina presenter.
Den avgående S-ledaren och statsminister Stefan Löfven samlar ihop sina presenter.Foto: Claudio Bresciani/TT

De hårda orden strax före var borta för en stund när Moderatledaren Ulf Kristersson tackade statsministern och S-ledaren med några biljetter till en konsert i London.

– När vi andra härinne åker till Almedalen nästa år och njuter av ännu en intensiv valrörelse så tänkte jag att du och Ulla ska åka till London och se och höra Abbas nya album och konsert, The Voyage. Jag tror att ni kommer att gilla det, sade Kristersson efter att ha tackat Löfven för att då och då ha bjudit in till lågmälda samtal i svåra frågor.

Delar med Åkesson

Annons

Löfven verkade glad och rörd över uppvaktningen, om än inte skakad.

– Det värmde verkligen. Jag tror att Ulla tittade och jag tror att hon är lika glad som jag. Det ser vi fram emot, sade han.

SD:s Jimmie Åkesson trodde att det åtminstone finns ett intresse, ett matintresse, som han och Löfven delar och det handlar om korv. Åkesson överlämnade bland annat en extra kryddstark korv som han beskrev som lite för stark.

– Är den för kryddstark för Åkesson så måste jag banne mig äta den, tackade Löfven och fann åtminstone en god sak med SD-ledaren: att denne öppet berättat om när han gick in i väggen för några år sedan.

Ångrat sig

Annie Lööf plockade upp ett pizzastål som gjort för att tillaga halvgräddade pizzor, något som hon beskrev som en av Löfvens favoriträtter. Löfven tackade för ett samarbete som blivit varmare med åren.

– Det var lite tufft och kärvt i början. Jag har så många gånger ångrat att jag inte tog emot den, sade Löfven.

Han syftade på när Lööf i en tv-debatt 2014 försökte stega över till honom och lämna över en rapport men avvisades lite bryskt, och som det framstod, lite gubbsurt.

KD-ledaren Ebba Busch kom med en middag för två (dock inte hon och Löfven) på en god restaurang, pratade om att hon själv ses som en enveten Löfvenkritiker men att hon aldrig ställt upp på "busk-propaganda " om att hans bakgrund som svetsare skulle vara en nackdel. Det innebär ju handgriplig insikt i export och tillväxt.

– Jag har aldrig haft skäl att misstro Stefan Löfvens goda intentioner, sade hon också och hävdade att det var ovanligt i ett europeiskt, politiskt perspektiv.

Hantera brännare

Av V och L begåvades statsministern med böcker, men Liberalernas gruppledare Johan Pehrson överlämnade även ett set för att göra efterrätten crème brulée, med en tillhörande gasbrännare.

Annons

– Jag tror att du kan hantera den, kommenterade Pehrson med en syftning på Löfvens yrkesbakgrund.

Också Nooshi Dadgostar anspelade på Löfvens arbetsliv och trodde att han kanske var en av få i den nuvarande regeringen som har haft ett riktigt jobb.

Och Miljöpartiets gåva? Ett interrailkort för att resa med tåg, förstås.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons