Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

ABB räknar med tillväxt i år

Ekonomi • Publicerad 2 februari 2023
ABB:s vd Björn Rosengren visar korten. Arkivbild.
ABB:s vd Björn Rosengren visar korten. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Verkstadskoncernen ABB gjorde en rörelsevinst på 1 185 miljoner dollar för fjärde kvartalet, motsvarande 12,3 miljarder kronor. Det kan jämföras med vinsten på 2 975 miljoner dollar samma period året före som då påverkades av en större engångsvinst.

Aktieanalytikerna hade i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 991 miljoner dollar, enligt Bloombergs sammanställning.

Annons

Intäkterna steg med tre procent till 7 824 miljoner dollar medan orderingången minskade med åtta procent till 7 620 miljoner dollar.

Styrelsen föreslår att utdelningen höjs från 0:82 schweizerfranc till 0:84 schweizerfranc.

"Under 2023 ser vi just nu inte någon större nedgång i efterfrågan även om den höga inflationen skapar osäkerhet", skriver vd Björn Rosengren i rapporten.

För helåret 2023 väntar sig ledningen en intäktstillväxt på över fem procent och en lönsamhet (marginal) på minst 15 procent.

Rättad version: ABB rättar utdelningens storlek

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons