Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

30 av 38 gripna köpte sex av ukrainska kvinnor

Kriget i Ukraina • Publicerad 11 april 2022
Polisen ser ett trendbrott, där flera kvinnor uppger att kriget gjort att man hamnat i prostitution. Arkivbild.
Polisen ser ett trendbrott, där flera kvinnor uppger att kriget gjort att man hamnat i prostitution. Arkivbild.Foto: Karin Malmhav/SvD/TT

Vid Stockholmspolisens senaste operation inom "Insats torsk" greps 38 män misstänkta för sexköp. Av dessa hade 30 köpt sex av kvinnor från Ukraina, rapporterar SVT Nyheter.

– Det kan framgå tydligt av annonserna att kvinnorna nyligen kommit från Ukraina, men de här männen bryr sig inte, säger polisinspektören Simon Häggström till SVT Nyheter.

Annons

Insatsen ägde rum i slutet av mars. Vid andra insatser har de ukrainska kvinnor som identifierats ofta haft tidigare erfarenheter av prostitution, men det ser ut att ha ändrats.

– Mer eller mindre alla kvinnor som vi pratade med uppger att det är kriget som gjort att man hamnat i prostitution. Man har inget annat val än att sälja sin kropp för att hjälpa sina familjer som befinner sig i Ukraina eller som är på flykt, säger Simon Häggström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons