Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

26 nya dödsfall med covid-19

26 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Siffran är avsevärt högre än den som rapporterats en enskild dag den senaste tiden, detta då registreringen av dödsfall släpat efter mer än vanligt de senaste två veckorna, uppger myndigheten.
Coronaviruset • Publicerad 14 september 2021
En vaccinatör ger en man en dos vaccin. Arkivbild.
En vaccinatör ger en man en dos vaccin. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

"Nu sker en registrering i efterhand som gör att antalet nya dödsfall som rapporterades på vår hemsida i dag blev högre än på länge (26 stycken). Dessa nya rapporterade dödsfall fördelar sig bakåt i tiden mellan den 19 augusti till den 13 september, med flest dödsfall inträffade de senaste två veckorna", skriver myndigheten i ett mejl till TT.

Det högsta antalet avlidna per dag under den senaste 30-dagarsperioden har varit två, uppger Folkhälsomyndigheten.

Annons

Sammantaget har 1 141 673 personer i Sverige nu bekräftats smittade med covid-19. Totalt har 14 729 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 7 037 966 personer fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 82,4 procent av befolkningen (16 år och äldre).

Av dessa har 6 221 380 fått två doser, motsvarande 72,8 procent av befolkningen som är 16 år eller äldre.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons