Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

22-åring inför rätta för knivattack mot kvinna

Brott • Publicerad 2 november 2022
Polisens kriminaltekniker på plats på ett hotelltak i Malmö den 5 maj sedan en kvinna hittats svårt skadad. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker på plats på ett hotelltak i Malmö den 5 maj sedan en kvinna hittats svårt skadad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En allvarligt knivskadad kvinna hittades i maj på ett hotelltak i Malmö. Nu står en 22-årig man inför rätta för mordförsök, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen ska ha kommit till kvinnans hotellrum för att köpa sex. När han nekades en viss sexuell tjänst gick han till attack med kniv och försvann sedan därifrån, enligt åtalet.

Annons

Kvinnan blev livshotande skadad men lyckades gå ut på taket och vifta med armarna så att personer i byggnaden mitt emot kunde slå larm. När polis och ambulans kom dit var hon medvetslös.

På hotellrummet säkrades dna-spår och fingeravtryck. Den misstänkte 22-åringen kunde lokaliseras via de kontakter han haft med personen som bokade sexkunder till kvinnan. Han greps sedan av polisens insatsstyrka på en ort i Småland.

Mannen nekar till brott och säger att det inte är han som syns på övervakningsbilderna från hotellet. Han säger att han tidigare varit på hotellet och köpt sex, men inte i samband med attacken mot kvinnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons