1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

21-åring dömd för barnvåldtäkt i Lund

Brott • Publicerad 7 april 2021
Tåget från Lunds C var inställt och därför väntade en 14-årig flicka på att bli hämtad av sin pappa. En man som gav sig på henne döms nu för våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Tåget från Lunds C var inställt och därför väntade en 14-årig flicka på att bli hämtad av sin pappa. En man som gav sig på henne döms nu för våldtäkt mot barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 21-årig man döms för våldtäkt mot barn i närheten av centralstationen i Lund. Han antastade en 14-årig flicka som en kväll i oktober förra året satt och väntade på att hämtas av sin pappa, eftersom tåget hon skulle åka med hade ställts in.

Flickan försökte skaka av sig mannen, men han följde efter och tvingade ner henne på en bänk där han rörde vid henne på ett sätt som Lunds tingsrätt bedömer är jämförbart med samlag, skriver Sydsvenskan.

Mannen nekar till brott, men dna-spår från honom kunde säkras på flickans kind. Mannen döms till två års fängelse och ska betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.