1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

200 miljoner till barns sommarlovsaktiviteter

Samhälle • Publicerad 3 april 2021
Regeringen återinför stödet till avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn. Arkivbild.
Regeringen återinför stödet till avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter ett stillasittande år under pandemin vill regeringen och samarbetspartierna återinföra stödet till avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn. Ett riktat statsbidrag på totalt 200 miljoner kronor till landets kommuner ska gå till sport- och kulturaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år, rapporterar TV4 Nyheterna.

– För jättemånga barn och ungdomar har pandemin varit en väldigt tråkig tid. Mycket av det som gör att det är roligt att vara ung, men också mycket av det som gör att man utvecklas som ung har fått ställas in, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till kanalen.

Stödpengarna fanns att söka även mellan 2016 och 2019. När stödet försvann förra året rapporterade flera kommuner om att de fått minska mängden avgiftsfria sommarlovsaktiviteter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.