Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

16 års fängelse för mord på sin arbetskamrat

Brott • Publicerad 3 september 2021
En man i 40-årsåldern döms av Jönköpings tingsrätt till 16 års fängelse för mord på en arbetskamrat. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i 40-årsåldern döms av Jönköpings tingsrätt till 16 års fängelse för mord på en arbetskamrat. Men tingsrätten har kommit fram till att gärningen inte varit sådan att det finns skäl för livstids fängelse.

Mordet begicks vid ett naturreservat utanför Jönköping i april i år. Offrets kvarlevor hittades i ett skogsparti och det visade sig senare att de båda männen var kollegor.

Annons

Den nu dömde mannen har under rättegången erkänt att han dödat sin arbetskamrat och att han dagen därpå tänt eld på ett fordon för att dölja brottet. Han har berättat att de två var ute på en promenad när en konflikt uppstod. Han utdelade då upprepade slag med någon typ av tillhygge och ströp sedan sin kollega med ett snöre.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han inte led av någon psykisk störning vid mordet.

Mannen ska även betala skadestånd till målsägandens närstående och till ett försäkringsbolag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons