1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sweden Rock förenar generationerna

Nioårige August från Ronneby gör sitt sjätte Sweden Rock.
Kompisen Isak sitt andra.
– Vi längtar redan till nästa år. Nu har vi tre år kvar, säger August till BLT.
Nioåringarna Isak Schyllert och August Hylse från Ronneby börjar bli Sweden Rock-veteraner.
Foto: Christian Hylse

Här är ett förtydligande på plats. Och lika bra att undertecknad tar bladet ur glappkäft och berättar som det är. August är min äldste son och han debuterade på Sweden Rock som fyraåring sommaren 2013. Ny har han tre gyllene år kvar som barn på rockfestivalen. Sedan får han betala som alla andra. Pappas plånbok lipar redan.

Men vi är inte där ännu, tack och lov.

I år kom August Hylse och bästa kompisen Isak Schyllert till rockfestivalen för att:

1. Uppleva.

2. Shoppa

3. Snylta till sig så mycket gratisprylar som möjligt.

När det gäller mänsklig värme, kärlek till musiken och gemenskap så är Sweden Rock-besökarna oslagbara. Kärvänliga och kramgoa som få. Men det kostar pengar att tillbringa en dag på festival. Allt är dyrare än på Dollarstore eller Lidl hemma i Ronneby.

– Och då är det såklart kul att få gratis mjök och bulle av Arla eller Pucko av de som nu gör Pucko. Kossorna? Arla?

Det börjar bli väldigt mycket reklam nu. Berätta vad ni ska göra på årets festival?

– Shoppa, shoppa och shoppa lite till. Det finns så många coola saker här. Som den där uppstoppade pirayan jag köpte förra året. Minns du den?

Fiskeländet finns i mina värsta mardrömmars bultande hjärta. Berätta i stället om era bästa Sweden Rock-minnen?

August: ”Det var nog första gången jag såg pirayan. Och sedan fick köpa den äret därpå. Men jag har massa minnen. Kan berätta hela kvällen och natten om du vill. Äh, du kan få en lista av mig.

Isak: ”Det var nog när jag såg Sabaton med min pappa. Fast det var kanske inte här på Sweden Rock utan på Ron i Ronneby. Nej, det var nog här på festivalen. Jag minns inte så noga. Men det är en nice festival. Den bästa!

Jag har hört att ni ska intervjua några rockers och filma till er Youtube-kanal. Stämmer det?

August: ”Du har hört helt rätt. Men förresten, ska en pappa intervjua sin son för en tidning? Är det seriöst? Du känner ju mig. Du vet jag bor. Du vet vem jag är.

Vet jag?

– JA! Men vi vill snacka med några trevliga hårdrockare i den där Marshallbussen som finns på VIP-området. Det är en cool buss. Kan du fixa det? Kolla gärna om det finns gratis Pepsi Max inne i bussen. Jag hörde det av någon som hade hört det av någon annan. Han sa att där fanns Zingo också.