1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Speciellt utvalda gäster kommer att få bo i Scandics sviter

Varje rum är uthyrt. Redan för ett år sen tog SVT kontakt med Scandic hotell i Karlskrona.
På lördag natt är samtliga 180 rum uthyrda till personer med anknytning till festivalen. Speciellt utvalda gäster har bokat de tre sviterna.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2013
Foto: Bengt Pettersson
... av rekvisita som i allra högsta grad slår an en ton om vilket arrangemang som Karlskrona står värd för den här veckan.
... av rekvisita som i allra högsta grad slår an en ton om vilket arrangemang som Karlskrona står värd för den här veckan.Foto: 
Kökschefen Marcus Antonsson har gjort en omfattande planering. Buffén till lördagens efterfest är planerad till 450 gäster.
Kökschefen Marcus Antonsson har gjort en omfattande planering. Buffén till lördagens efterfest är planerad till 450 gäster.Foto: Bengt Pettersson
Redan i entrén möts gäster...
Redan i entrén möts gäster...Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: Bengt Pettersson

 

Inför att artister och andra personer, med anknytning till festivalen, börjar anlända i dag har hotelldirektören Ola Johansson anlitat samtliga sina 40-talet fast anställda – plus en del extra personal.

– Om det blev klart i höstas att Karlskrona skulle bli en av arrangörsstäderna – så fick jag beskedet en månad tidigare.

Sveriges Television har lång framförhållning inför varje års festival.

– Ett år i förväg börjar de undersöka arrangörs- och hotellmöjligheter hos eventuella tilltänka arrangörsstäder. De behöver den planeringen för att allting ska fungera i deras stora organisation.

Hotelldirektören är tystlåten över vilka personer som får förmånen att bo i de tre sviterna.

– Det skulle inte vara helt rätt att berätta om såna detaljer.

Organisation av transporter och logistik är en anledning till att SVT:s organisation gärna ser att samtliga artister, och andra personer, bor på samma hotell.

Utökad rumsservice, senarelagda frukostar och luncher är önskemål som ett flertal av de kommande gästerna framfört.

– Gästerna har ju annorlunda arbetstider. Det är ju deras jobb. Därför tillmötesgår vi deras önskemål om utökad service.

Hotelledningen har inga ekonomiska överenskommelser med Karlskrona kommun.

– Vi gör vårt – och kommunen gör sina arrangemang.

2008 var Ola Johansson hotellchef på Statt när gästerna bodde där förra gången Karlskrona arrangerade en delfinal.

– Det är svårt att mäta ­vilka effekter av ökad turisttillströmning ett sådant här arrangemang möjliggör. Jag är övertygad om att det är viktigt för Karlskrona – och för Blekinge – att höras och synas ute i landet.

En som också haft bråda dagar de senaste veckorna är kökschefen Marcus Antonsson.

Tillsammans med sin personal ska han planera och tillhandahålla en omdömesgill servering från och med i dag.

– Onsdagen och andra ­dagar bjuder vi på ordinarie menyer. Lördagen är den dag som blir speciell. Då ska vi duka upp en buffé för 450 personer som beräknas komma till efterfesten.

Det blir tre bufféer med sex ingångar som ska stå framdukat i tre timmar efter finalens avgörande.

En månad innan det officiella beskedet fick Scandics hotelldirektör Ola Johansson vetskap om att SVT:s ledning hade bestämt sig för Karlskrona.

Lotta Frick är en av receptionisterna som får ­bråda dagar den här veckan. Två, tre receptionister ska arbeta för att ge gästerna god service.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.